Dr. Szabó Antal

Szemész szakorvos, egyetemi adjunktus

Szürkehályog és műlencse műtétek; vitrectomia; makula degeneráció, diabéteszes retinopátia és retina betegségek kezelése.

Hétfő: 8:30-17:00
Kedd: 8:30-17:00
Szerda: 8:30-17:00
Csütörtök: 8:30-17:00
Péntek: 8:30-16:00

Műlencse műtétek

Műlencse műtét | látásjavítás Dr. Szabó Antallal

Műlencse műtét

Az éleslátás helyreállítására a ma elérhető egyik legmodernebb megoldás a műlencse beültetés. A beavatkozás azok számára kitűnő választás, akik szeretnék visszanyerni a jó látás élményét akkor is, ha extrém magas, lézeres szemműtéttel nem kezelhető dioptriával rendelkeznek, idős korral kialakuló szemromlástól szenvednek, vagy szeretnének megszabadulni a szürkehályogtól.

Dr. Szabó Antal szemész szakorvos, egyetemi adjunktus hatalmas tapasztalattal rendelkezik szürkehályog/műlencse műtétek területén. A szemlencse műtétek során a legmagasabb minőséget képviselő műlencséket alkalmazza, melyeket az Ön szemének egyedi paraméterei alapján készíttet el.

Milyen esetekben jelent megoldást
a műlencse műtét?

Műlencse műtét | szürkehályog

HA ELSZÜRKÜLVE, HOMÁLYOSAN LÁTJA A VILÁGOT

Már kialakult, diagnosztizált szürkehályog esetén a műlencse beültetés végleges megoldást jelent a látásproblémára. Jelentkezzen be szürkehályog műtét elővizsgálatra, hogy magánegészségügyi környezetben, sorban állás nélkül nyerhesse vissza a tökéletes látás örömét!

Műlencse műtét | időskori szemromlás

HA IDŐSKORI LÁTÁSROMLÁSSAL KÜZD

Állítsa meg a szemlencse öregedéséből fakadó látásromlást és válassza az életre szóló éleslátást! Nem lesz többé szüksége szemüvegre sem távolra, sem közelre! Jelentkezzen be műlencse műtét elővizsgálatra, hogy magánegészségügyi környezetben, sorban állás nélkül nyerhesse vissza a tökéletes látás örömét!

Műlencse műtét | magas dioptriára

HA MAGAS DIOPTRIÁJA VAN, AMIN A LÉZER MÁR NEM SEGÍT

Ha a lézeres szemműtéttel már nem korrigálható extrém magas dioptriája van, akkor a műlencse beültetés segíthet. Jelentkezzen be műlencse műtét elővizsgálatra, hogy magánegészségügyi környezetben, sorban állás nélkül nyerhesse vissza a tökéletes látás örömét!

Kérjen időpontot online!

Online időpontkérés műlencse műtétre, szürkehályog műtétre.

Milyen műlencsét választhat?

TRIFOKÁLIS MŰLENCSÉK

A trifokális műlencse a multifokális műlencse továbbfejlesztett változata, amely lehetővé teszi az éleslátást távolra, közelre és monitor távolságra is. Kényelmes megoldás, mivel a trifokális műlencsét választók 80%-ának egyáltalán nem lesz szüksége szemüvegre a műtét után. A páciensek 20%-ának a monitor távolsághoz a jövőben is használni kell majd szemüveget, mivel az agy ezt a köztes fókusztávolságot nem minden esetben tudja jól lealkalmazkodni. Távolra és közelre nekik sem lesz szükségük szemüvegre. Előfordulhatnak továbbá olyan speciális munkatávolságok, melyre a trifokális műlencse mellet is szükség lehet egy kis dioptriás munkaszemüvegre.

A műlencse műtétre a legideálisabb jelölt az olyan 50 év feletti páciens, aki szemüveget hord olvasáshoz, esetleg távolra sem lát jól és nem szereti a szemüveg viseléssel járó korlátokat. Nem számít, hogy a szemlencsén van-e kialakult vagy kezdődő szürkehályog, a trifokális műlencse műtét ettől függetlenül végezhető.

[mkdf_accordion][mkdf_accordion_tab title=”Milyen esetben nem választható a trifokális műlencse?”]
  1. Egyéb szembetegség jelenléte esetén (pl. szemfenéki meszesedés, diagnosztizált retina vagy szaruhártya betegség)
  2. Olyan páciensek esetében, akiknél csak az egyik szem funkcionál, a másik szemen csak gyenge a látás vagy teljes a látásvesztés
  3. Azoknál, akik éjszaka rossz fényviszonyok között dolgoznak  (pl. rendszeresen éjszaka vezető sofőr)

Ezekben az esetekben monofokális műlencsét javaslunk.

[/mkdf_accordion_tab][mkdf_accordion_tab title=”Kényelmetlen a multifokális szemüveg, a trifokális lencse sem lesz megfelelő?”]

A trifokális műlencsék optikája más elven működik, mint a multifokális szemüvegeké. A műlencse nem szűkíti be a látóteret és nem kell a fej pozícióján változtatni a megfelelő látáshoz, így a trifokláis műlencse esetén nem jelentkezik a multifokális szemüvegre jellemző hozzászokási probléma.

[/mkdf_accordion_tab][mkdf_accordion_tab title=”Hogyan fogok látni trifokális műlencse műtét után?”] [/mkdf_accordion_tab][/mkdf_accordion]
trifokális műlencse, műlencse műtét, szürkehályog műtét
EDOF műlencse, műlencse műtét, szürkehályog műtét

NYÚJTOTT FÓKUSZÚ MONOFOKÁLIS ÉS EDOF MŰLENCSÉK

A nyújtott fókuszú monofokális és EDOF lencsék továbbfejlesztett mélységélességgel készülnek, így nagyobb tartományban biztosítanak éleslátást, mint a monofokális műlencsék. Az nyújtott fókuszú lencse távolra és középtávolságra is jó látásélményt ad, azonban teljes szemüvegmentességet nem biztosít. 20-40 centis olvasó távolságban szükség lesz olvasószemüvegre, de a hétköznapi tevékenységek során a monofokális lencséhez képest nagyobb függetlenség érhető el az olvasószemüvegtől. Az nyújtott fókuszú lencse lehetővé teszi jó néhány napi tevékenység kivitelezését szemüveg nélkül. El lehet például intézni szemüveg nélkül a napi bevásárlást (ahol nem szükséges az apró betűs címkéket olvasni), lehet szemüveg nélkül sportolni, tévézni, vezetni vagy számítógépen dolgozni. Kiváló látást igénylő, precíz közeli munkához, olvasáshoz viszont szükség lesz olvasószemüvegre.

EGYFÓKUSZÚ VAGY MONOFOKÁLIS MŰLENCSÉK

Az egyfókuszú műlencsék egy adott fókusztávolságra biztosítják az éleslátást. Általában a távoli (utcai közlekedés, vezetés, TV nézés) látást állítják be tökéletesre a műlencsével és közeli látáshoz, olvasáshoz szükség lesz olvasószemüvegre.

monofokális műlencse, műlencse műtét, szürkehályog műtét
Műlencse műtét | Tórikus műlencse

TÓRIKUS (CILINDERES) MŰLENCSÉK

Ha valakinek a szemüvege vagy kontaktlencséje cilinderes dioptriával korrigált (astigmatizmus), akkor a lencsebeültetésnél is cilinderes (tórikus) műlencsére lesz szüksége a tökéletes látáshoz. Minden típusú műlencse (mono- és trifokális) kombinálható cilinder dioptria korrekcióval, tehát létezik monofokális és trifokális cilinderes műlencse is.

EGYFÓKUSZÚ, NYÚJTOTT FÓKUSZÚ ÉS TRIFOKÁLIS MŰLENCSE TULAJDONSÁGAIT ÖSSZEHASONLÍTÓ TÁBLÁZAT

Trifokális, monofokális, EDOF műlencsék | Szemlencse műtét; szürkehályog műtét

Hogyan történik
a szürkehályog és a műlencse műtét?