a
Dr. Szabó Antal

Szemész szakorvos, egyetemi adjunktus

Szürkehályog és műlencse műtétek; vitrectomia; makula degeneráció, diabéteszes retinopátia és retina betegségek kezelése.

Hétfő: 8:30-17:00
Kedd: 8:30-17:00
Szerda: 8:30-17:00
Csütörtök: 8:30-17:00
Péntek: 8:30-16:00

Friss hírek

Műlencse műtétek

Műlencse műtét | látásjavítás Dr. Szabó Antallal

Műlencse műtét

Az éleslátás helyreállítására a ma elérhető egyik legmodernebb megoldás a műlencse beültetés. A beavatkozás azok számára kitűnő választás, akik szeretnék visszanyerni a jó látás élményét akkor is, ha extrém magas, lézeres szemműtéttel nem kezelhető dioptriával rendelkeznek, idős korral kialakuló szemromlástól szenvednek, vagy szeretnének megszabadulni a szürkehályogtól.

Dr. Szabó Antal szemész szakorvos, egyetemi adjunktus hatalmas tapasztalattal rendelkezik szürkehályog/műlencse műtétek területén. A szemlencse műtétek során a legmagasabb minőséget képviselő műlencséket alkalmazza, melyeket az Ön szemének egyedi paraméterei alapján készíttet el.

Milyen esetekben jelent megoldást
a műlencse műtét?

Műlencse műtét | szürkehályog

HA ELSZÜRKÜLVE, HOMÁLYOSAN LÁTJA A VILÁGOT

Már kialakult, diagnosztizált szürkehályog esetén a műlencse beültetés végleges megoldást jelent a látásproblémára. Jelentkezzen be szürkehályog műtét elővizsgálatra, hogy magánegészségügyi környezetben, sorban állás nélkül nyerhesse vissza a tökéletes látás örömét!

Műlencse műtét | időskori szemromlás

HA IDŐSKORI LÁTÁSROMLÁSSAL KÜZD

Állítsa meg a szemlencse öregedéséből fakadó látásromlást és válassza az életre szóló éleslátást! Nem lesz többé szüksége szemüvegre sem távolra, sem közelre! Jelentkezzen be műlencse műtét elővizsgálatra, hogy magánegészségügyi környezetben, sorban állás nélkül nyerhesse vissza a tökéletes látás örömét!

Műlencse műtét | magas dioptriára

HA MAGAS DIOPTRIÁJA VAN, AMIN A LÉZER MÁR NEM SEGÍT

Ha a lézeres szemműtéttel már nem korrigálható extrém magas dioptriája van, akkor a műlencse beültetés segíthet. Jelentkezzen be műlencse műtét elővizsgálatra, hogy magánegészségügyi környezetben, sorban állás nélkül nyerhesse vissza a tökéletes látás örömét!

Kérjen időpontot online!

Online időpontkérés műlencse műtétre, szürkehályog műtétre.

Milyen műlencsét választhat?

TRIFOKÁLIS MŰLENCSÉK

A trifokális műlencse a multifokális műlencse továbbfejlesztett változata, amely lehetővé teszi az éleslátást távolra, közelre és monitor távolságra is.  Kényelmes megoldás, mivel a trifokális műlencsét választók 80%-ának egyáltalán nem lesz szüksége szemüvegre a műtét útán. A páciensek 20%-ának a monitor távolsághoz a jövőben is használni kell majd szemüveget, mivel az agy ezt a köztes fókusztávolságot nem minden esetben tudja jól leakalmazkodni. Távolra és közelre nekik sem lesz szükségük szemüvegre.

A műlencse műtétre a legideálisabb jelölt az olyan 50 év feletti páciens, aki szemüveget hord olvasáshoz, esetleg távolra sem lát jól és nem szereti a szemüveg viseléssel járó korlátokat. Nem számít, hogy a szemlencsén van-e kialakult vagy kezdődő szürkehályog, a trifokális műlencse műtét ettől függetlenül végezhető.

Milyen esetben nem választható a trifokális műlencse?
  1. Egyéb szembetegség jelenléte esetén (pl. szemfenéki meszesedés, diagnosztizált retina vagy szaruhártya betegség)
  2. Olyan páciensek esetében, akiknél csak az egyik szem funkcionál, a másik szemen csak gyenge a látás vagy teljes a látásvesztés
  3. Azoknál, akik éjszaka rossz fényviszonyok között dolgoznak  (pl. rendszeresen éjszaka vezető sofőr)

Ezekben az esetekben monofokális műlencsét javaslunk.

Kényelmetlen a multifokális szemüveg, a trifokális lencse sem lesz megfelelő?

A trifokális műlencsék optikája más elven működik, mint a multifokális szemüvegeké. A műlencse nem szűkíti be a látóteret és nem kell a fej pozícióján változtatni a megfelelő látáshoz, így a trifokláis műlencse esetén nem jelentkezik a multifokális szemüvegre jellemző hozzászokási probléma.

Műlencse műtét | Trifokális műlencse
Műlencse műtét | Egyfókuszú műlencse

EGYFÓKUSZÚ VAGY MONOFOKÁLIS MŰLENCSÉK

Az egyfókuszú műlencsék egy adott fókusztávolságra biztosítják az éleslátást. Általában a távoli (utcai közlekedés, vezetés, TV nézés) látást állítják be tökéletesre a műlencsével és közeli látáshoz, olvasáshoz szükség lesz olvasószemüvegre.

TÓRIKUS (CILINDERES) MŰLENCSÉK

Ha valakinek a szemüvege vagy kontaktlencséje cilinderes dioptriával korrigált (astigmatizmus), akkor a lencsebeültetésnél is cilinderes (tórikus) műlencsére lesz szüksége a tökéletes látáshoz. Minden típusú műlencse (mono- és trifokális) kombinálható cilinder dioptria korrekcióval, tehát létezik monofokális és trifokális cilinderes műlencse is.

Műlencse műtét | Tórikus műlencse

Hogyan történik
a szürkehályog és a műlencse műtét?