Dr. Szabó Antal

Szemész szakorvos, egyetemi adjunktus

Szürkehályog és műlencse műtétek; vitrectomia; makula degeneráció, diabéteszes retinopátia és retina betegségek kezelése.

Hétfő: 8:30-17:00
Kedd: 8:30-17:00
Szerda: 8:30-17:00
Csütörtök: 8:30-17:00
Péntek: 8:30-16:00

Átverés a CleanVision, Visoptic Duo szemvitamin és az OptiVision szemcsepp

Vigyázat! Több álhíroldal jelent meg a világhálón, mely valótlan állításokkal tukmálja a hiszékeny, látásproblémával küzdő emberekre a CleanVision, Visoptic Duo szemvitamint, az OptiVision szemcseppet, az Oculax és a DUO C&P karnozint. A látásjavító műtétekkel foglalkozó Budai Szemészeti Központot, a Semmelweis Egyetemet, neves orvosokat és kutatókat rágalmazva próbálják eladni értéktelen terméküket. Számtalan hiszékeny embert csaptak már be, akik elkeseredetten kerestek fel engem és kollégáimat miután rájöttek, hogy csalás áldozatai lettek. Tájékozódjon, mielőtt a CleanVisiont, az OptiVisiont, az Oculax, a DUO C&P karnozint vagy bármilyen másik csodát ígérő készítményt megrendelné az internetről. A fogyasztóvédelem nem tudja kontrollálni ezeket a külföldi címekre bejegyzett csaló oldalakat.

A CleanVision, az OptiVision, a Visoptic Duo, az Oculax és a DUO C&P látás helyreállító készítmény nem csodaszer. Az álhíroldalakon felsorolt fantasztikus tulajdonságai nem valósak, a szemvitamin nem javítja a látást és nem mulasztja el a szembetegségeket. Igazából még veszélyes is lehet az egészségre, hiszen nem tudjuk mi van benne. Ha már megvásárolta a terméket, javasoljuk, hogy ne szedje be.

CleanVision, Oculax látás helyreállító szemvitamin

Az állítólagosan szemgyógyító termékről  álhíroldalakat és „már csak ma rendelheti meg ezen az áron” azonnali vásárlást ösztönző weboldalakat futtatnak az interneten. Az oldalak url címe folyamatosan változik. Mire az egyik oldal ellen fel tudna lépni az illetékes hatóság az oldal már nem elérhető, egy másik linkre kerül át a tartalom. Facebook és Google hirdetésekkel is bombázzák a hiszékeny felhasználókat, akik drágán veszik meg a használhatatlan és ellenőrizetlen tartalmú CleanVision, Visoptic Duo szemvitamint, OptiVision cseppet, az Oculax és DUO C&P karnozint. A csalásra már az is utal, hogy a weboldalak rossz magyarsággal, helyesírási hibáktól hemzsegő szöveggel biztatják a gyógyulni vágyókat a rendelésre. Ne adja meg telefonszámát, e-mail címét, bankkártya adatait egy ilyen oldalon, a CleanVision fogyasztásával, az OptiVision, az Oculax és a DUO C&P karnozin használatával nem fog helyreállni a rövid és távollátási problémája, nem múlnak el szemészeti betegségei.

Vegyük sorra a CleanVision szemvitamint értékesítő oldalak megtévesztő állításait:

  • Nincs olyan tudományos hivatkozás az oldalakon, amik a CleanVision csodatevő hatását akár csak részben is igazolnák. Az oldalakon felsorolt szemészeti betegségekre nincs hatása a vitaminnak. Nem gyógyítja a rövidlátást, a zöldhályogot, a szürkehályogot, a látóideg gyulladást, az opticus neuritist, az uveitiszt, a korioretinitiszt, a retinaleválást, a szaruhártya elhomályosodását, a szemhéjgyulladást, a kötőhártya-gyulladást, sem pedig aretinitis pigmentosát.
  • Az oldalakon megjelölt orvosok nem dolgoznak a Budai Szemészeti Központban, nincsenek feltüntetve a cég weboldalán munkatársként.
  • Bitó László, tudós nevét is belerángatják a csalásba, őt nevezik meg a CleanVision feltalálójának. Ezt az állítás, Bitó László hivatalosan is cáfolta a napi.hu által közölt cikkben. Nincs köze a CleanVisionhöz és a csalókhoz.
  • Az oldal a Semmelweis Egyetem Szemészeti Tanszékének nevét is belekeveri a csalásba, hiszen azt állítja, hogy a CleanVision szemvitaminnal kapcsolatban az Egyetemen végeztek kutatásokat. Az Egyetemen nem folyt vizsgálat a CleanVisionnel kapcsolatban. Így nem is kerülhettek ki olyan szakmai publikáció a Tanszékről, amelyek bármilyen pozitív állítást fogalmaznának meg a készítmény hatékonyságáról.
  • Dr. Nagymihály Attila nevét használják a DUO C&P karnozin és az Oculax látásjavító készítménnyel kapcsolatos megtévesztő állítások igazolására.

Több hatóságnál is próbálkoztunk panasszal élni, de egyelőre sajnos nem tudtuk elérni, hogy a DUO C&P karnozint, CleanVisiont, a Visoptic Duo, az Oculax és OptiVisiont értékesítő oldal lekerüljön az internetről. Javasoljuk, hogy legyen óvatos, ne dőljön be a hamis állításoknak, ne pazarolja a pénzét. Erre figyelmeztesse rokonait, idős hozzátartozóit is. Tapasztatunk szerint ők esnek legkönnyebben áldozatul az ilyen csalóknak. Ha megvette, ne fogyassza el a készítményt, nem tudjuk, hogy pontosan mit tartalmaz.

Ha Önnek is van látásproblémája és a tudományban hisz, nem pedig néhány kapszula csodatevő erejében, akkor weboldalamon tájékozódhat, hogy mely életkorban, milyen látásjavító megoldásokat ajánlok. Töltse ki online tesztünket és tudja meg alkalmas lehet-e látásjavító szemműtétre vagy jelentkezzen be magánrendelésemre, ha átfogó szemészeti szűrővizsgálatot szeretne.